Archifest Mimarlık Festivali 2023

Archifest Mimarlık Festivali 2023

Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından organize edilen Archifest Mimarlık Festivali 13-14 Ekim 2023′ te de Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi’nde gerçekleşecektir .

Küratörlüğünü Doç.Dr. Murat Sönmez’in üstlendiği ve ana teması “Ne değişti?” olarak belirlenen festivale kayıt linki aşağıda verilmiştir.

Ne Değişti?

“Ne değişti?” sorusu, teorik bir kavrayışın ötesinde, zamanımızın karmaşık dinamiklerini, etik düşünceleri, teknolojiyi, doğayı ve mimarlığın toplumsal sorumluluklarını anlama ve algılamanın kavramsal aracıdır. Bu çerçevede “Ne değişti?” sorusu, sadece bir tema değil, aynı zamanda bir vizyon oluşturma çabası; multidisipliner bir yaklaşımı teşvik eden, kapsayıcı bir diyalog platformu oluşturma girişimidir. Bu soru aynı zamanda, mimarlığın evrenselliği içinde yeni bakış açıları, yeni yöntemler ve yeni anlayışlar oluşturma yolu arayan, mevcut paradigmaları anlayarak bugünü ve geleceği tartışan, objektif veya olumlu biçimde yeniden düşünme cesareti gösteren herkesi; bir düşünce jenerasyonunu bir araya getirme girişimidir.


www.bursaarchifest.com