BASIN AÇIKLAMASI: CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 98. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ!

BASIN AÇIKLAMASI: CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 98. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ! | 28 Ekim 2021

Bugün halkın kendi yaşam biçimi ve geleceği hakkında söz ve karar sahibi olduğu bir yönetim biçimi olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ilan edilen Cumhuriyetimizin 98. yılını kutluyoruz!


Ne yazık ki, bu kutlamayı ülkemizin süreçteki tüm kültürel kazanımlarının, miras değerlerinin, özgün birikimlerinin giderek yitirildiği, ortadan kaldırıldığı koşullarda karşılamaktayız.


Ülkemizin çağdaş uygarlığın aydınlık yolunda ilerleme hedefinden uzaklaştırıldığı bu dönemde laik, demokratik yönetim sistemlerinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yeniden işler hale getirilmesi; adaletli, bağımsız, eşitlikçi ve özgürlükçü Cumhuriyet vizyonuyla mücadelemizin güçlendirilmesi tarihsel sorumluluğumuzdur.


Yüzüncü yılın eşiğinde, kurucumuz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine ve biricik Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkarak, demokrasinin, adaletin ve barışın egemen olduğu bir Türkiye konusundaki kararlılığımızı duyurarak, meslektaşlarımızın ve yurttaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımızla kutluyoruz!


Saygılarımızla,


TMMOB MİMARLAR ODASI